Olympische Spelen 2020

De Olympische Spelen in Tokio waren voor Omroep West een regionaal feestje. Meerdere medailles werden binnengesleept en emotionele verhalen konden worden verteld. Een kleine bloemlezing:

Onder aanvoering van Haagse Eva de Goede pakken hockeysters goud op de Olympische Spelen

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben op de Olympische Spelen goud gepakt door de finale met 3-1 te winnen van Argentinië. De ploeg, onder leiding van de Haagse aanvoerster Eva de Goede, was oppermachtig op het olympisch toernooi. Alle wedstrijden werden in de reguliere tijd, vaak met groot gemak, gewonnen.


Goud voor windsurfer Kiran Badloe: vriendschap als basis voor olympische roem

Bomen zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Meer dan 10.000 producten zijn naar verluidt gemaakt van bomen. DoDe Haagse windsurfer Kiran Badloe heeft zaterdag goud gepakt op de Olympische Spelen. Licht ironisch werd gezegd dat hij alleen op zijn plank hoefde te blijven staan om de titel in de klasse RS:X op zijn naam te schrijven. Die woorden onderstrepen de dominantie van de drievoudig wereldkampioen in het windsurfen. Hij had tijdens de twaalf heats voorafgaand aan de beslissende medal race zó’n grote voorsprong opgebouwd, dat niet-finishen of gediskwalificeerd worden de enige manieren waren om hem van zijn olympische titel af te houden. Uiteindelijk sloot hij de medalrace af als tweede.


Baanwielrenster Van Riessen kan eindelijk naar huis na zware crash op Olympische Spelen

De Leidse baanwielrenster Laurine van Riessen mag na ruim twee weken eindelijk het ziekenhuis in Japan verlaten. Aan haar crash op 5 augustus tijdens de Olympische Spelen hield ze gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een longkneuzing over. ‘Er wordt hier goed voor me gezorgd hoor’, zegt ze vanuit Tokio. ‘Maar ik ben blij dat ik dit weekend weer naar huis kan.’