Mijn baan als office manager op de Haagse Hogeschool had ik eind december 2017 opgezegd. Klaar met de bureaucratische rompslomp en stroperige werkwijze van een enorme grote onderwijsinstelling. De journalistiek riep en voor mijn gevoel was ik er klaar voor.

Drie maanden heb ik thuisgezeten en allerlei concepten bedacht die tot niets leidden. Toen kreeg ik op een avond in maart een appje van een oud-collega van Voetbal in de Bollenstreek: het online medium waar ik toen nog een paar keer voor week voor schreef. Hij vroeg of ik misschien zin had om op de sportredactie van Omroep West te werken. Helemaal enthousiast geworden beantwoordde ik zijn bericht met een ‘ja’. Ik ging op gesprek en twee weken later mocht ik beginnen.

In het begin was het vooral simpele uitslagen- en reactieberichten tikken. Al snel kreeg ik de vrije hand en mocht ik wat meer verhalen met diepgang schrijven. Natuurlijk, het harde nieuws is er altijd en ik draai er mijn hand niet voor om. Maar mijn passie kan ik kwijt in artikelen waar meer werk in zit.

Drie jaar nadat ik mijn eerste stappen zette op de sportredactie ben ik nu fulltime in dienst met een contract voor onbepaalde tijd. Naast het schrijven is video, radio en vooral social media erbij gekomen. Ik heb me in al die disciplines gespecialiseerd, waardoor ik multifunctioneel inzetbaar ben.

Producties voor Omroep West: link