Matthijs Snepvangers
AI - De Ooievaars, AI applicaties

Midjourney

Op deze pagina beschrijf ik tips, gebruik, dilemma’s en andere zaken die ik tegenkom tijdens het gebruik van Midjourney tijdens mijn journalistieke werk.

Wat is Midjourney?
Midjourney is een AI-tool waarmee mensen via Discord kunnen praten met een bot om afbeeldingen te maken op basis van tekst. Het is een service die tekst omzet in mooie plaatjes, zonder dat je hoeft te kunnen programmeren. Je kunt eenvoudige commando’s gebruiken, zoals “/imagine”, om unieke afbeeldingen te maken. Het werkt het beste als je duidelijke en specifieke zinnen gebruikt om te beschrijven wat je wilt. Je kunt ook instellingen aanpassen, zoals de verhouding, kwaliteit en stijl van de afbeelding.

Tip: ChatGPT schrijft jouw prompts
Update 16-06-2023

Omdat de database van ChatGPT maar tot september 2021 gaat, kent hij het programma Midjourney nog niet. De man achter AI Wealth heeft een document gemaakt dat je kan invoeren in ChatGPT waardoor het programma wel weet wat het is. Het levert mooie resultaten op. Tot aan de camera’s en extra codes die kunnen worden ingevoerd.

Link naar het document


Waarom Midjourney?
Update 12-06-2023

Er zijn weinig afbeeldingen beschikbaar van de Haagse voetbalclub De Ooievaars (1911-1941). Het archief van de club is onvindbaar en in kranten en tijdschriften werd sporadisch wat afgedrukt. Toch wil ik bij elk artikel een originele afbeelding. Daarbij maak ik gebruik van Midjourney. Bijvoorbeeld bij een afbeelding van het bestuur van de Haagse Voetbalbond (HVB) die in 1913 bijeenkomt om een straf over De Ooievaars uit te spreken.

Steun mijn werk met een Tikkie

Related posts

Nieuwsbericht uit 1913 omzetten naar hedendaags artikel met ChatGPT en Delpher

Matthijs Snepvangers
21 juni 2023

Eerder geschreven artikelen over De Ooievaar

Matthijs Snepvangers
16 juni 2023

Dilemma: Bronvermelding bij door AI gegenereerde afbeeldingen

Matthijs Snepvangers
20 juni 2023
Mobiele versie afsluiten