Voor mijn werkgever Omroep West schreef ik een aantal artikelen over De Ooievaars. Deze berichten laten zien dat De Ooievaars bijna een eeuw na dato nog actueel zijn in het huidige maatschappelijke debat.

Kwetsende spreekkoren, vechtende spelers en antisemitisme in voetbal is van alle tijden

Dit artikel werpt licht op de aanhoudende problemen van kwetsende spreekkoren, vechtpartijen en antisemitisme in het voetbal. Het beschrijft de historische context van deze kwesties en benadrukt dat ze al lange tijd aanwezig zijn in de voetbalcultuur. Het artikel richt zich op Den Haag en zijn voetbalclubs en toont de impact van deze problemen op de lokale gemeenschap.
Lees het volledige artikel hier

Ledenaantal van joodse voetbalclub uit Den Haag ging tijdens oorlog van 150 naar 4

Dit artikel belicht de aangrijpende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor een joodse voetbalclub in Den Haag. Het beschrijft hoe het ledenaantal van de club dramatisch afnam van 150 naar slechts 4 tijdens de oorlogsjaren. Het artikel werpt een licht op de impact van de oorlog op de lokale joodse gemeenschap en de veerkracht van de overlevenden.

Lees het volledige artikel hier

Gedenksteen oorlogsslachtoffers joodse voetbalclub na jaren weer boven water

Dit artikel vertelt het verhaal van de herontdekking van een gedenksteen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van een joodse voetbalclub. Na jarenlang verloren te zijn geweest, is de gedenksteen weer teruggevonden. Het artikel beschrijft de zoektocht naar de geschiedenis van de steen en het belang ervan als eerbetoon aan degenen die hun leven hebben verloren tijdens de oorlog.

Lees het volledige artikel hier

AI-gebruik

ChatGPT

Gebruikt voor:
De tekst van het artikel

Prompt:
Deze drie artikelen (links van artikelen) zijn door mij geschreven. Ik wil dat je een leuke introductie verzint en daarna per artikel een alinea schrijft waar het over gaat. Na elke alinea een link naar het artikel.

Opmerking:
Veel moeten aanpassen. Ondank wat extra aanwijzingen bleven er lumineuze woorden in de tekst staan.

Midjourney

De foto bij het artikel

Prompt:
An old laptop where a men 36 year old blond journalist is typing. In the background, there is a bookcase filled with books about soccer. Golden Hour, Canon EOS R5 camera with a 100mm lens at F 1.2 aperture 8k deep focus

Opmerking:
Tevreden over het resultaat

Steun mijn journalistiek met een Tikkie

    Contactformulier

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.